‘Komst Unilever kan imago Wageningen UR schaden’
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - Studenten en medewerkers van Wageningen UR reageren op de komst van Unilever naar Wageningen Campus. De studenten en medewerkers zien de komst van Unilever met vertrouwen tegemoet, al plaatsen ze ook kritische kanttekeningen, aldus rondvraag van universiteitsblad Resource.
Resource vroeg verschillende medewerkers en studenten of de komst van het R&D-centrum van Unilever in 2019 het onderzoek aan de universiteit stimuleert. Of dat dit juist ten koste gaat van het imago van de universiteit. Ook FrieslandCampina heeft al een vestiging op de universiteit.
“Er moet geen bedrijventerrein ontstaan met daartussen wat universiteitsgebouwen.”
Cees Leeuwis, hoogleraar Communicatie- en Innovatiestudies, denkt dat de komst van Unilever zeker de interactie bevordert tussen wetenschap en bedrijfsleven, maar hij signaleert wel degelijk ook gevaren. Leeuwis ziet ook graag kortere lijntjes tussen Wageningen UR en maatschappelijke organisaties en overheden.
“De huidige situatie is veel te eenzijdig en een risico voor het imago van de universiteit. Door vooral private belangen uit te nodigen om zich op de campus te vestigen wekken we de indruk dat we vooral onderzoeksvragen willen beantwoorden die vanuit die optiek belangrijk zijn.”
Leeuwis vindt dat minder draagkrachtige organisaties zoals actiegroepen ook meer mogelijkheden krijgen zich in Wageningen te vestigen. “Ik pleit dan ook voor een internationaal geprofileerde wetenschapswinkel met een behoorlijk budget.”
Hoogleraar Biochemie Sacco de Vries ziet niet direct problemen. Als de samenwerking tussen bedrijfsleven en Wageningen UR goed wordt geregeld schaadt dat de onafhankelijkheid van de universiteit niet.
FrieslandCampina
“Het enige nadeel dat ik zie, is dat de komst van Unilever op de campus het imago van Wageningen UR bij niet-ingewijden kan schaden. Als je Wageningen zie je gelijk de gevels van FrieslandCampina en straks Unilever.” Maar De Vries acht het logisch dat het R&D-lab in Wageningen komt. Hier zijn immers veel hoogopgeleiden op het gebied van voeding te vinden.
Bron: Resource
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
18 okt Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
18 okt Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Kennisevent: Optimale marketing van je product vs. misleiding van de consument
-
17 okt Melkconsumptie in Nederland daalt en gebruik van kaas en kwark neemt toe
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan