FNLI verrast over te hoge zoutinname Nederlanders
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is verrast dat de zoutinname onder Nederlanders gelijk is gebleven, ondanks allerlei maatregelen. In een reactie op het onderzoek van het RIVM geeft de FNLI aan dat alleen productverbetering niet voldoende blijkt te zijn.
De resultaten van het onderzoek naar de gehaltes aan natrium, kalium en jodium in urine werden deze week gepubliceerd door het RIVM. Uit de resultaten bleek dat ondanks de productaanpassingen en inspanningen van diverse organisaties het merendeel van de bevolking nog steeds teveel zout binnenkrijgt.
De FNLI is teleurgesteld dat de inspanningen die zijn gedaan om het zoutgehalte in diverse producten te verlagen nog niet zijn terug te zien in de resultaten. In het Akkoord Verbetering Productsamenstelling is te zien dat in veel producten het zoutgehalte is verlaagd.
“Diverse monitoringonderzoeken hebben aangetoond dat de hoeveelheid zout in brood, Goudse kaas en vleeswaren de afgelopen jaren behoorlijk is afgenomen. Dit zijn voor de gemiddelde Nederlander de drie belangrijkste dagelijkse voedingsbronnen voor het binnenkrijgen van zout. Ook in groente- en peulvruchtenconserven is de hoeveelheid zout sterk verlaagd en inmiddels zijn ook verlagingen in de soepen- en sauzensectoren in gang gezet”, aldus de FNLI.
Circa 85 procent van de onderzochte personen uit het onderzoek voegt zelf zout aan de maaltijd toe. De FNLI denkt dat dit een belangrijke reden is van de resultaten.
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
18 okt Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
18 okt Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Kennisevent: Optimale marketing van je product vs. misleiding van de consument
-
17 okt Melkconsumptie in Nederland daalt en gebruik van kaas en kwark neemt toe
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan