VBZ en HAS onderzoeken duurzame verpakkingen
26 jul 2016 08:35
bron: foodpro
bron: foodpro
DEN BOSCH - De Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) en HAS Hogeschool Den Bosch hebben onderzoek gedaan naar duurzame verpakkingen voor koek, zoetwaren, noten en chocolade. De branchevereniging en de hogeschool geven door middel van dit onderzoek invulling aan de brancheverduurzamingsplannen van onder andere de FNLI en het CBL. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de voedselveiligheid.
De gepresenteerde ontwerpen bieden oplossingen voor de kwetsbare punten van de verschillende producten, zoals zuurstofdoorlaatbaarheid, vocht, uitdroging, aromaverlies en schimmel. Ook is er de aandacht voor porties en uitdeelverpakkingen, om zodoende verspilling tegen te gaan.
Bron: HAS, VBZ
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
18 okt Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
18 okt Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Kennisevent: Optimale marketing van je product vs. misleiding van de consument
-
17 okt Melkconsumptie in Nederland daalt en gebruik van kaas en kwark neemt toe
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan