Nestlé en Chromocell zoeken samen verder naar zoutalternatieven
06 jul 2016 08:59
bron: foodpro
bron: foodpro
VEVEY - Het Zwitserse Nestlé verlengt de samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Chromocell. Samen zoeken de bedrijven verder naar zoutalternatieven.
Chromocell past zijn Chromovert-technologie toe om natuurlijke componenten te identificeren die dezelfde smaakeigenschappen hebben als zout. Het bedrijf gebruikt in de natuur voorkomende systemen die de humane biologie nabootsen. Met name geschikt voor onderzoek naar smaak en aroma.
Chromocell heeft al een aantal alternatieven voor zout gevonden. De alternatieven worden door Nestlé gebruikt voor zoutreductie in hun producten. Tijdens de verlengde samenwerking wordt gezocht naar andere zoutalternatieven die toepasbaar zijn in een reeks aan producten.
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
18 okt Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
18 okt Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Kennisevent: Optimale marketing van je product vs. misleiding van de consument
-
17 okt Melkconsumptie in Nederland daalt en gebruik van kaas en kwark neemt toe
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan