Coca-Cola toont transparantie aan publiek
bron: foodpro
DONGEN - Transparantie en voedselveiligheid worden steeds belangrijker in de sector. Coca-Cola voegt daad bij woord en opent de fabriek voor het publiek. Coca-Cola wordt regelmatig bekritiseerd omdat het suikerhoudende dranken produceert. Maar het bedrijf speelt de laatste jaren met name in op de groeiende behoefte aan gezondere dranken.
Om te laten zien dat Coca-Cola niets te verbergen heeft, gaan de deuren van de fabriek in Dongen open. Circa 5000 mensen zullen de fabriek bezoeken de komende tijd. Tijdens de rondleiding met bezienswaardigheden staat Coca-Cola ook stil bij zijn geschiedenis. Er wordt aandacht besteed aan apotheker John Styth Pemberton uit Atlanta die Coca-Cola uitvond.
De frisdrankmultinational ontwikkelde hiervoor een speciale plattegrond met de “bezienswaardigheden” van de fabriek. Zo is er bijvoorbeeld de Coca-Cola room die bezoekers meeneemt in de geschiedenis van het bedrijf te beginnen bij apotheker John Styth Pemberton uit Atlanta die het bruine koolzuurhoudende drankje in 1886 uitvond.
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
18 okt Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
18 okt Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Kennisevent: Optimale marketing van je product vs. misleiding van de consument
-
17 okt Melkconsumptie in Nederland daalt en gebruik van kaas en kwark neemt toe
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan