Nieuw platform verkoopt eten uit horeca dat weggegooid zou worden
bron: foodpro
AMSTERDAM – Het nieuwe platform Get Chef’s biedt de horeca de mogelijkheid maaltijden te verkopen die anders zouden worden weggegooid. Hiermee moet met name voedselverspilling tegen worden gegaan. Aldus Get Chef's tegen DuurzaamBedrijfsleven.
‘We zien dat voor veel horecagelegenheden het perfecte inkoopbeleid niet bestaat. Hierdoor belandt, in veel gevallen, het ingekochte voedsel in de prullenbak. Dit zien we bij restaurants, cafés, maar ook bij traiteurs die aan het einde van de dag met gerechten blijven zitten. Wij willen met Get Chef’s de horecagelegenheden de mogelijkheid geven dit tegen te gaan’, aldus mede-oprichter Bruce Westeneng van Get Chef’s.
Per transactie schenkt Get Chef's 10 cent aan de Voedselbank. Jaarlijks wordt ongeveer 51.000 ton aan voedsel verspilt in de horeca, aldus Koninklijke Horeca Nederland.
Bron: DuurzaamBedrijfsleven
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
18 okt Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
18 okt Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Kennisevent: Optimale marketing van je product vs. misleiding van de consument
-
17 okt Melkconsumptie in Nederland daalt en gebruik van kaas en kwark neemt toe
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan