NVWA: het zit goed met de kwaliteit van olijfolie
02 jun 2016 08:59
bron: foodpro
bron: foodpro
DEN HAAG - Nagenoeg alle door de NVWA onderzochte monsters extra kwaliteit olijfolie voldoen aan de kwaliteitseisen. De NVWA analyseerde er 55. Bij drie monsters werden geringe afwijkingen geconstateerd. De RVO had opdracht gegeven voor het onderzoek.
De NVWA controleerde groothandels, supermarkten en speciaalzaken, liefst 21 bedrijven werden daarbij bezocht. De olijfoliën kwamen met name uit Italië en Spanje. De drie geteste olijfoliën die niet voldeden aan de kwaliteitseisen van de NVWA zijn afkomstig uit Griekenland, Portugal en Turkije. In deze producten bleek bijvoorbeeld dat het percentage oliezuur te hoog was.
De NVWA rapporteerde dit aan de lokale autoriteiten in de landen van herkomst.
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
18 okt Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
18 okt Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Kennisevent: Optimale marketing van je product vs. misleiding van de consument
-
17 okt Melkconsumptie in Nederland daalt en gebruik van kaas en kwark neemt toe
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan