Extreme vraag naar vlees in China
bron: FoodPro Network
BEIJING - Nu China blijft urbaniseren nemen steeds meer Chinezen een Westerse levensstijl aan. Deze trend vindt met name plaats in de grotere Chinese steden. Van vegetarisch, typische Chinese gerechten, naar meer Westerse gerechten met vlees.
De Chinese Minister van Landbouw heeft al aangegeven dat China in 2020 100 miljoen ton vlees zal consumeren, terwijl de Chinese vleesproductie tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk niet verder komt dan 90 miljoen ton.
Dit zou andere landen moeten inspireren om te investeren in de export naar China. Op de SIAL in Shanghai wordt er uitgebreid aandacht gegeven aan dit onderwerp. Hormel Foods, 1 van de grootste vleesproducenten in de Verenigde Staten opende onlangs al een nieuwe fabriek in Jiaxing.
Met name in steden als Shanghai en Beijing en de meer welvarende Zuid-Oost kust van China liggen kansen in de provincies Zhejiang, Guangdong and Fujian.
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
18 okt Normec Foodcare introduceert de training Leveranciersaudit
-
18 okt Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Kennisevent: Optimale marketing van je product vs. misleiding van de consument
-
17 okt Melkconsumptie in Nederland daalt en gebruik van kaas en kwark neemt toe
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan