FNV kondigt alsnog actie aan bij dsm-firmenich

Werknemers van dsm-firmenich gaan alsnog staken. Volgens FNV leggen woensdag ongeveer zeventig werknemers het werk voor twee uur neer bij een vestiging in Stroe. Begin oktober stond er al een staking in Maastricht op de planning, maar die werd kort van tevoren afgeblazen nadat de directie volgens de vakbond een toezegging had gedaan over een bepaalde toeslag.

"Het conflict over een goede cao bij dsm-firmenich is nog niet ten einde", aldus FNV. Hoewel volgens FNV is toegezegd dat een zogeheten transitievergoeding overeind blijft, wil de vakbond ook dat de lonen omhoog gaan. Dsm-firmenich wilde eerder de toeslag afschaffen die zo'n vierhonderd werknemers sinds 2014 kregen voor het samenvoegen van verschillende cao's van het toenmalige speciaalchemiebedrijf DSM, dat later fuseerde met Firmenich uit Zwitserland.

"Het is mooi dat we de directie zover hebben gekregen dat ze van die toeslag afblijven, maar daarmee is er nog altijd geen goede cao voor de 1700 werknemers", aldus FNV-bestuurder Paul Smink.

Laatste nieuws