Meer omzet Vion, volume daalt

Vion Food Group heeft in 2023 een omzet uit voortgezette bedrijfsactiviteiten gerealiseerd van 5,1 miljard euro. Dat is 3,5% meer dan in het boekjaar 2022. 

Vion Food Group heeft over het boekjaar 2023 een negatief nettoresultaat geboekt van 89,7 miljoen. Over 2022 was het resultaat 108 miljoen euro negatief. In de resultaten zijn de transformatiekosten en verliezen uit beëindigde bedrijfsactiviteiten verwerkt. In 2023 zijn met het transformatieprogramma verbeteringen van meer dan 90 miljoen euro gerealiseerd, dankzij meer dan 300 verbeterinitiatieven in het hele bedrijf, aldus het bedrijf.

De gestegen omzet is vooral een gevolg van de hoge varkensvleesprijzen in de thuismarkten. Het verkoopvolume daalde met 6,9%, voornamelijk door de beperkte exportmogelijkheden door hoge prijzen. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat EBITDA steeg van 67,4 miljoen euro in 2022 naar 74,7 miljoen in 2023. 

Marktrisico's, zoals een afname van de veestapel, sterke prijsschommelingen en dierziektes blijven, in combinatie met het moment van de Duitse desinvesteringen, een risico voor de continuïteit, aldus Vion. De directie wil deze risico's beperken via een transformatieprogramma waarbij Duitse activa worden verkocht en er een herfinanciering van het bedrijf kan plaatsvinden. Vion legt in de strategie structureel meer nadruk op welzijn en duurzaamheid, samen met boeren, klanten en partners in de Benelux.

Laatste nieuws