What’s Cooking verkoopt charcuterieafdeling voor 100 miljoen euro

De verkoop van de charcuterietak van What’s Cooking is rond. Investeerdersgroep Aurelius betaalt 100 miljoen euro voor het broodbeleg.

Na een halfjaar onderhandelen is er een akkoord bereikt. CEO Piet Sanders kondigt aan dat Aurelius de charcuteriedivisie overneemt. Die afdeling is goed voor 464 miljoen euro omzet en dus meer dan de helft van de hele groepsomzet (832 miljoen euro), maar draait amper 0,3 miljoen euro operationele winst.

What’s Cooking focust op meer winstgevende activiteiten, zoals de bereide maaltijden van Come a Casa. Het Oost-Vlaamse bedrijf wilde ook concurrent Imperial Meat Products overnemen, maar het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit gaf een negatief advies en oordeelde dat een fusie concurrentieverstorend zou zijn.

Het vroegere Ter Beke wil nu de organische groei versnellen door verder te investeren en met mogelijke overnames.

Laatste nieuws