Extra kapitaal voor NoPalm Ingredients

Het bedrijf NoPalm Ingredients uit Ede dat via fermentatietechnieken uit organisch materiaal oliën voor de voedingsindustrie produceert heeft met een financieringsronde 5 miljoen euro extra aan kapitaal van investeerders aangetrokken. Met de extra middelen wil het bedrijf de productie opschalen. In 2025 wil het bedrijf de stap richting industrialisering en commercialisatie zetten. Het streven is om op termijn 1500 ton duurzame olie per jaar te gaan produceren. Dat meldt het FD.

NoPalm Ingredients werd in 2021 opgericht door bedrijfskundige Lars Langhout en microbioloog Jeroen Hugenholtz. De start-up werkt momenteel aan de voorbereiding van proeven voor industriële opschaling van de productie. Daarbij worden honderden kilo’s olie geleverd voor tests bij potentiële klanten. Na een eerdere investeringsronde in 2022 werd een pilotlijn opgezet. Daarmee zijn al diverse pilotprojecten uitgevoerd onder andere met Colgate-Palmolive, Unilever en Zeelandia. 

De nieuwe investeringsronde voor het bedrijf werd geleid door het private Nederlandse investeringsfonds Rubio Impact Ventures. Daarnaast werd er ook aan deelgenomen door Oost NL, Fairtree Elevant Ventures, Willow Capital, enkele private investeerders en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Laatste nieuws