Albert Heijn breidt SPRANK-appel verder uit

Vanwege het grote succes van de SPRANK-appel breiden Albert Heijn en appelleverancier Vogelaar Vredehof de SPRANK-appelteelt verder uit. In 2020 kwam de in Nederland geteelde SPRANK-appel exclusief in het assortiment bij Albert Heijn. Vanwege de populariteit van SPRANK wordt het aantal SPRANK-bomen uitgebreid zodat straks nog meer klanten van de lekkere appel kunnen genieten.

De nieuwe bomen worden geplant bij 18 Beter voor Natuur & Boer appeltelers met wie Albert Heijn een jarenlange samenwerking heeft. Ook sluiten op korte termijn nieuwe appeltelers aan binnen Beter voor Natuur & Boer. SPRANK is een robuust ras met sterke bomen. De telers hebben tijdens de teelt oog voor biodiversiteit, zo zorgen bloemenranden voor een schuilplaats en voedsel voor bijen en nuttige insecten tegen schadelijke plagen. 

Beter voor Natuur & Boer 
Albert Heijn werkt binnen Beter voor Natuur & Boer samen met Nederlandse boeren en telers. Samen maken ze afspraken over onder andere duurzaamheid, innovaties en het verdienvermogen binnen de ketens. Daarnaast investeert Albert Heijn vaak al generaties lang in dierenwelzijn, klimaat en biodiversiteit en zijn er langetermijnafspraken en afnamegaranties. Zo hebben boeren en telers een toekomstperspectief en kan Albert Heijn klanten iedere dag de lekkerste versproducten bieden.  

Nico Knippers, teler van SPRANK: “Ik ben trots op de SPRANK-appel, vooral omdat de appel zo robuust is en daardoor duurzaam te telen. Door de samenwerking met Albert Heijn binnen Beter voor Natuur & Boer kunnen wij als appeltelers een kwalitatieve en vooral lekkere appel aanbieden en hebben wij een gecontroleerde en gegarandeerde afzet. Dat is fijn!” 

Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats bij Albert Heijn zegt: "SPRANK heeft zich bewezen als een heerlijke appel die onze klanten graag eten. Ik ben dan ook blij met het feit dat we de teelt verder uitbreiden. Samen met onze Beter voor Natuur & Boer-telers laten wij met veel plezier klanten genieten van deze heerlijke appel.” 

De SPRANK-appel is precies zoals je een appel graag wil eten: heerlijk sappig en volzoet met een klein zuurtje en een lekkere bite. De telers laten de appels net even wat langer aan de boom hangen, zodat er een geheel eigen smaak ontstaat. SPRANK werd in 2022-2023 Beste Product van het Jaar in de categorie fruitsnack en in 2023-2024 overall winnaar in de consumentenverkiezing. 

Vanaf november is de nieuwe oogst van SPRANK weer volop verkrijgbaar bij Albert Heijn.  

 

Bron: Albert Heijn

Meer over


Laatste nieuws