Map Check 3 Inline gas analyse met Flow Control
bron: FoodPro Network
Het basisconcept van Modified Atmosphere Packaging of MAP is vrij eenvoudig. U verpakt uw product – bijvoorbeeld vlees, kaas of pizza – in een gesealde verpakking met daarin een mengsel van gassen. Dit mengsel verlengt niet alleen de houdbaarheid van het product, maar zorgt er tevens voor dat uw product smakelijk is en er smakelijk uitziet. Meestal betekent dit dat de meeste zuurstof uit de verpakking moet worden gehaald en vervangen moet worden voor een mengsel van gassen zoals stikstof en kooldioxide.
Bedrijven in de voedingsindustrie zijn altijd bezig met het optimaliseren van onder andere het verpakkingsproces en de kansen op fouten te minimaliseren. Een goed voorbeeld daarvan is het overgaan van handmatige destructieve restzuurstofmetingen naar inline monitoring ten behoeve van kwaliteitscontroles.
Deze optimalisatie is een goed voorbeeld van het verkleinen van menselijke interactie met voedsel met als gevolg het risico op besmetting te verkleinen. Daarnaast maakt het, u als producent, in kritieke situaties ook minder afhankelijk van uw personeel, biedt het u Flow Control en verbetering van uw algehele kwaliteitscontrole.
Bron: Gullimex - partner FoodPro Network
Meer over
Laatste nieuws
-
06 sep Welke supermarktketens zijn er in Italië?
-
06 sep Danone haalt Nutri-Score van drinkyoghurts
-
06 sep Vion bereikt principeovereenkomst met Tönnies Group voor de overname van de Duitse rundvleesactiviteiten
-
06 sep Wat komt er kijken bij specificatiebeheer?
-
06 sep Asda stort zich op huizenmarkt
-
06 sep 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
-
06 sep Hoe veilig is ons voedsel?
-
05 sep E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
05 sep Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Duitsland?
-
05 sep GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan