Onlinesupermarkt Rohlik na een jaar al winstgevend in München

De Tsjechische online supermarkt Rohlik realiseerde vorig jaar een omzetgroei van 25% naar 700 miljoen euro. Een jaar na de start is de online supermarkt al winstgevend in München, net als in Tsjechië en Hongarije.

Vorig jaar noteerde Rohlik 11,5 miljoen bestellingen, die werden geplaatst door ruim 800.000 klanten in vijf Europese landen. In elke markt nadert Rohlik break-even, aldus oprichter en CEO Tomáš Čupr. In Tsjechië en Hongarije was Rohlik al winstgevend, en een jaar na de lancering is het dat nu ook in München, de eerste Duitse stad waar de onlinesupermarkt van start ging onder de naam Knuspr.de. Het bedrijf is ook actief in Berlijn, verdere expansie in het land zal volgen.

Het succes is volgens de topman te danken aan de combinatie van een focus op klantenservice met geavanceerde automatisering en een eigen AI-gedreven technologieplatform, waarmee het bestellingen kan voorspellen en routes optimaliseren. Rohlik bezorgt een breed supermarktassortiment vaak al binnen 15 minuten: 97% van de leveringen zijn op tijd.

“Veel mensen hebben het langetermijnpotentieel van online boodschappen in twijfel getrokken, maar we hebben altijd geloofd dat je een sterk bedrijf kunt opbouwen op basis van uitzonderlijke klantenservice”, aldus Čupr.

Rohlik verwijst naar een studie van McKinsey die inschat dat online boodschappen in 2030 in bepaalde landen een aandeel van wel 30% kunnen behalen. Nu is dat in het merendeel van Europa minder dan 10%. 

Meer over


Laatste nieuws