Farmless trekt 4,8 miljoen euro aan via tweede investeringsronde
bron: FoodPro Network
De Amsterdamse start-up Farmless, die via fermentatie eiwitten voor de voedingsindustrie produceert, heeft 4,8 miljoen euro aan kapitaal opgehaald in een tweede investeringsronde. Investeerders zijn onder andere World Fund en Vorwerk Ventures. Farmless wil de extra middelen gebruiken om het personeelsbestand uit te breiden en een eerste tank te bouwen om op grotere schaal eiwitten te kunnen produceren. Dat meldt het FD.
Farmless produceert eiwitten door een bacterie te kweken die slechts wordt gevoed met alcohol. Het bacterieel eiwit is direct eetbaar en kan het bijvoorbeeld ei in mayonaise vervangen. Het bedrijf wil een goedkeuringsvoorstel bij de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA indienen voor de erkenning als novel food. De methode van Farmless vereist goedkeuring omdat deze nog niet eerder is gebruikt voor eiwitten die binnen de voedselproductie worden gebruikt. De procedure bij de EFSA kan enkele jaren in beslag nemen.
Bron: FD
Meer over
Laatste nieuws
-
06 sep Welke supermarktketens zijn er in Italië?
-
06 sep Danone haalt Nutri-Score van drinkyoghurts
-
06 sep Vion bereikt principeovereenkomst met Tönnies Group voor de overname van de Duitse rundvleesactiviteiten
-
06 sep Wat komt er kijken bij specificatiebeheer?
-
06 sep Asda stort zich op huizenmarkt
-
06 sep 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
-
06 sep Hoe veilig is ons voedsel?
-
05 sep E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
05 sep Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Duitsland?
-
05 sep GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan