JDE Peet's dwingt aanpassing af op verpakking van Moyee

Een kort geding dat JDE Peet's had aangespannen tegen de producent van koffieproducten Moyee is op het laatste moment niet door gegaan. Volgens JDE Peet's heeft Moyee onrechtmatig gehandeld met een verwijzing naar de waardebon op de productverpakking op de verpakking van Douwe Egberts-koffie. Tot een rechtszaak kwam het niet omdat bedrijven het eens werden over een schikking. Dat meldt het FD.

Oprichter Guido van Staveren van Dijk van Moyee stelt dat het bedrijf niet de intentie had om consumenten te misleiden of inbreuk te plegen op het auteursrecht. Het bedrijf had een plagerige tekst aangebracht op de eigen verpakking. ‘Waarom waardeloze punten sparen voor nog waardelozer cadeautjes?’, stond er op het pak. In combinatie met de vormgeving werd gezinspeeld op het puntenspaarsysteem van Douwe Egberts, aldus JDE Peet's.

De juristen van JDE Peet's vonden dat sprake was van schending van het auteursrecht en een geregistreerd merken, maar bovendien dat ‘ongerechtvaardigd voordeel’ werd getrokken uit de ‘reputatie’ en het ‘prestige’ van het puntensysteem van Douwe Egberts. Moyee heeft bij de schikking beloofd de beeltenis van de bon niet meer op nieuwe verpakkingen te zetten en op bestaande verpakkingen worden stickers aangebracht.

 

Bron: FD

Meer over


Laatste nieuws