Dutch Seaweed Group wil productie flink uitbreiden
bron: FoodPro Network
YERSEKE - De Dutch Seaweed Group wil de komende jaren de productie flink uitbreiden en zo de kostprijs voor zeewier terugbrengen. Het bedrijf heeft op de Oosterschelde de grootste zeewierboerderij van Nederland. De bedoeling is dat de opbrengst in de komende jaren groeit van 150 ton naar circa 1.000 ton per jaar. In Yerseke wordt momenteel geïnvesteerd in een logistiek centrum waar het zeewier kan worden gedroogd.
Bij de huidige schaal is het kweken van zeewier nog niet rendabel. Dutch Seaweed Group wil daarom via schaalvergroting de kostprijs naar beneden brengen, aldus Omroep Zeeland. Er is namelijk veel vraag naar zeewier om in voedsel te verwerken. Het wordt onder andere gebruikt in vleesvervangers, maar ook in pasta's en smooties.
Murre Technologies uit Krabbendijke heeft de droger voor zeewier voor Dutch Seaweed Group ontwikkeld. De machine zal in eerste instantie overigens maar maximaal twee maanden per jaar voor het drogen van zeewier worden gebruikt. De rest van het jaar kunnen andere teeltbedrijven er hun producten mee behandelen, zoals telers van zeekraal.
Laatste nieuws
-
06 sep Welke supermarktketens zijn er in Italië?
-
06 sep Danone haalt Nutri-Score van drinkyoghurts
-
06 sep Vion bereikt principeovereenkomst met Tönnies Group voor de overname van de Duitse rundvleesactiviteiten
-
06 sep Wat komt er kijken bij specificatiebeheer?
-
06 sep Asda stort zich op huizenmarkt
-
06 sep 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
-
06 sep Hoe veilig is ons voedsel?
-
05 sep E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
05 sep Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Duitsland?
-
05 sep GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan