Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten vanaf 1 april 2020
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - Vanaf 1 april 2020 moeten fabrikanten de herkomst van ingrediënten op het etiket van hun producten vermelden, mits het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product. Aldus nieuwe wetgeving van de Europese Commissie.
De nieuwe wetgeving valt onder de Food Information to Consumers regelgeving (FIC)) die voor meer transparantie voor de consument moet zorgen. Naast de herkomst van ingrediënten zijn er nog meer aanpassingen, zoals:
- Een duidelijkere presentatie van allergenen voor voorverpakt voedsel in de ingrediëntenlijst;
- Verbeterde leesbaarheid van informatie op het etiket (zoals minimale lettergrootte voor verplichte informatie)
- Versterkte regelgeving om misleidende praktijken te voorkomen
- Specifieke informatie over de herkomst van plantaardige geraffineerde oliën en vetten;
- Verplichte herkomstinformatie voor vers vlees van varkens, schapen, geiten en pluimvee
Bekijk hier alle belangrijke wijzigingen.
Waar zou volgens u de nieuwe wetgeving aan moeten voldoen?
Laatste nieuws
-
06 sep Welke supermarktketens zijn er in Italië?
-
06 sep Danone haalt Nutri-Score van drinkyoghurts
-
06 sep Vion bereikt principeovereenkomst met Tönnies Group voor de overname van de Duitse rundvleesactiviteiten
-
06 sep Wat komt er kijken bij specificatiebeheer?
-
06 sep Asda stort zich op huizenmarkt
-
06 sep 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
-
06 sep Hoe veilig is ons voedsel?
-
05 sep E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
05 sep Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Duitsland?
-
05 sep GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan