Eten in de Algarve

27-08 06:05 | bron: FoodPro Network

LOULE - De Algarve is al jarenlang in trek bij veel Nederlanders en Belgen. De regio in Portugal is populair door zijn heerlijke klimaat (ook in de winter), uitgestrekte stranden, mooie natuur, eeuwenoude cultuur, maar zeker ook door zijn lekkere eten. FoodPro Network nam de proef op de som.

Kip piri piri

Met name in de zomermaanden wordt Albufeira overspoeld door (jonge) toeristen. In de maanden buiten het seizoen is het relatief rustig in de oude binnenstad van Albufeira, met veel betaalbare restaurants in het historische centrum. Met name de kip piri piri blijkt een erg poplulair gerecht voor toeristen en de lokale bevolking. Dit typisch Portugese gerecht heeft namelijk voor velen iets magisch. Zeker als je de kans hebt gehad om het te eten in de Algarve. Volgens de kenners eet je de beste kip piri piri in Guia, een dorpje dat op steenworp afstand van Albufeira ligt. Enorme standbeelden van kippen heten je hier al welkom op de eerste rotonde. De beste kip piri piri is volgens veel Portugezen verkrijgbaar bij Restaurante Ramires. De heer Ramires heeft, als we alle ingelijste krantenartikelen aan de muur mogen geloven, zo’n 50 jaar geleden de speciaal gegrillde kip piri-piri uitgevonden.

Loulé

In bijna elke plaats in de Algarve is heerlijk eten te krijgen, zowel in restaurants als op de lokale markten. Onze speciale aandacht werd echter getrokken door de versmarkt in het stadje Loulé. In dit charmante stadje is een overdekte foodmarkt te vinden, met veel verse en lokale producten. Alle boeren uit de regio komen op zaterdag naar deze markt om hun verse producten aan de man te brengen. De markthal stamt nog uit de vorige eeuw en er is met name verse vis, groenten, fruit, lokale kruiden en brood verkrijgbaar. Ook in de straten rondom de markthal zijn veel lokale producten verkrijgbaar die worden verkocht door de lokale bevolking. Een aanrader is verder om een willekeurige 'pastelaria' in binnen te stappen voor een bica (koffie) met een traditionele Portugese cake.

Foto: verse producten in markthal Loulé

Bekijk ook: Boodschappen doen in MontenegroBoodschappen doen in Australië





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 mrt AH sluit winkels soms kort om veilig vakken te vullen
27 mrt Vion heeft prima jaar achter de rug
27 mrt Meer duurzame palmolie verwerkt in Nederland
27 mrt Mondelez maakt al zijn verpakkingen recyclebaar
27 mrt DIGI Benelux verzekert continuïteit klanten
26 mrt NVWA schaalt werkzaamheden af vanwege coronacrisis
26 mrt Vakcentrum: niet alle supermarkten boeren goed door crisis
26 mrt CPB: Recessie onvermijdelijk door coronacrisis
26 mrt Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
26 mrt Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
26 mrt Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
25 mrt Opnieuw cijfers over recordomzet supermarkten: "Hamsteren is niet nodig"
25 mrt Aangepaste openingstijden en verkooplimieten in Britse supermarkten
25 mrt Belgische voedingsindustrie vraagt steun voor #FoodHeroes
25 mrt Wereldwijde spelers in voedselveiligheid zien certificatie als ‘paspoort voor handel’
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?