Column: Boodschappen doen in Montenegro

KOTOR - Montenegro ligt aan de Adriatische kust en dat is direct één van de unique selling points van het Balkanland. Het land heeft een zeer fraaie kust. Ook in de Baai van Kotor is het aangenaam toeven. Kotor is een oude havenstad, gelegen aan de baai van Kotor, een diepe inham van de Adriatische Zee in de Montenegrijnse kustlijn. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Eten en drinken

Montenegro is bijzonder goedkoop. Vooral qua eten en drinken. De Montenegrijnse keuken kenmerkt zich door veel kruidig vlees en lichte Italiaanse invloeden. Een leuk weetje: voor veel Montenegrijnen is de lunch de grootste en belangrijkste maaltijd van de dag.

Idea

De grootste supermarkt van het land is de Idea. In elke stad of dorp zijn wel 1 of meerdere vestigingen van de supermarktketen te vinden. In de Idea vestigingen wordt alles nog door het personeel zelf afgewogen. Ook worden de boodschappen door het personeel ingepakt.

Idea is van origine een Servische keten. Sinds in 2005 de eerste vestiging van Idea in Belgrado werd geopend laat het ieder jaar groei in marktaandeel zien. Idea is onderdeel van de Agrokor Group, één van de grootste spelers in de voedingsindustrie in de Balkan. Idea heeft momenteel circa 300 vestigingen en 3.500 medewerkers in dienst.





Laatste nieuws