Danone ontslaat tot 2.000 werknemers

PARIJS - Door de coronacrisis verkoop Danone veel minder flesjes bronwater aan de horeca. Daarom wil het Franse voedingsconcern kosten gaan besparen. Danone ontslaat tot 2.000 werknemers om de winstgevendheid op te krikken, aldus het bedrijf in een persbericht.

De producent van zuivel- en yoghurtproducten, babyvoeding en Evian-mineraalwater gaat in Frankrijk 400 tot 500 banen schrappen. De rest van de arbeidsplaatsen komt elders te vervallen. Op het hoofdkantoor van Danone in Parijs verdwijnen ongeveer een kwart van de banen.

De jaarlijkse kosten moeten in 2023 met 1 miljard euro worden verlaagd met een vermindering van de administratieve uitgaven en een goedkopere inkoop. Danone verwacht dat de maatregelen ongeveer 1,4 miljard euro gaan kosten. Bovendien wordt de organisatiestructuur van het bedrijf anders ingericht. 

Tussen januari en september noteerde Danone een omzet van bijna 18 miljard euro. Dit was bijna 5,4% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Danone heeft wereldwijd ongeveer 100.000 werknemers in dienst. Het is onduidelijk of er ook in Nederland banen verloren gaan.





Laatste nieuws