GPS in Nunspeet vraagt faillissement aan

NUNSPEET - De eigenaar van slachterij voor vleeskuikens GPS in Nunspeet vraagt het faillissement aan en alle activiteiten worden gestaakt. Er is onder de huidige omstandigheden geen overeenstemming te bereiken met een overnamekandidaat, aldus de bewindvoerder die was aangesteld nadat het bedrijf op vrijdag 30 oktober uitstel van betaling aanvroeg.

Afgelopen donderdag gaf curator Frans van Oss aan dat er drie mogelijke overnamekandidaten waren voor het noodlijdende bedrijf. Vandaag kwam hij met een minder heuglijke mededeling: "Helaas is het niet gelukt een partij te vinden die vanuit de surseance van betaling gaat doorstarten," aldus De Stentor.

Hoewel de curator zich daardoor genoodzaakt ziet om de kippenslachterij failliet te laten verklaren, broedt hij nog altijd op een oplossing. "Een faillissement betekent niet dat gesprekken met potentiële kandidaten stoppen.”  

Dat de Nunspeetse kippenslachter niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, komt volgens de bedrijfsleiding door de coronacrisis. Met name de sluiting van de horeca hakte er flink in. 

 

Bron: De Stentor





Laatste nieuws