Rutte wil dat supermarkten meer doen voor naleving coronaregels

DEN HAAG - Premier Rutte vindt dat supermarkten scherper moeten toezien dat klanten de coronaregels naleven. Dat zei de premier gisterenavond tijdens de persconferentie. Volgens Rutte komen de supermarkten binnenkort met voorstellen om naleving van de regels te verbeteren.

Rutte geeft aan dat het kabinet daarover met vertegenwoordigers van de branche in gesprek is. "Bij supermarkten wordt momenteel veel geld verdiend. Dus de middelen zijn er om te investeren", aldus de premier.

De premier doelt daarmee op het feit dat supermarkten sinds de lockdown hun verkopen flink zagen stijgen. Welke voorstellen supermarkten gaan doen, moet de komende dagen duidelijk worden.

Supermarktkoepel CBL wil juist graag dat het kabinet enkele coronagerelateerde regels versoepelt. Het gaat om het ouderenuurtje en het verbod op het verkopen van alcohol na 20.00 uur. De supermarkten willen dat het kabinet deze maatregelen in de dagen vóór Kerst tijdelijk schrapt. Daarnaast hebben ze een oproep gedaan aan gemeenten om de tijden waarin supermarkten mogen worden bevoorraad uit te breiden.

 

Foto: eerdere persconferentie





Laatste nieuws