HEMA komt in handen van investeringsfonds en Jumbo familie van Eerd

VEGHEL - HEMA krijgt opnieuw een nieuwe eigenaar. HEMA komt in handen van investeringsfonds Parcom en Mississippi Ventures, waar de familie Van Eerd achter zit. De familie van Eerd is tevens eigenaar van Jumbo-supermarkten. Dat maakt HEMA vandaag zelf bekend. HEMA kwam medio juni in handen van een groep schuldeisers. Daarvoor was de keten eigendom van zakenman Marcel Boekhoorn.

Voor de overname, waar een bedrag van 440 miljoen euro mee gemoeid is, hebben het Nederlandse investeringsfonds Parcom en het investeringsvehikel van de familie Van Eerd de handen ineengeslagen. Er is acht weken uitgetrokken om de overname rond te krijgen, waarbij onder andere gekeken wordt naar de financiering.

HEMA en Jumbo werken al langere tijd samen. HEMA-topman Tjeerd Jegen is dan ook blij dat het investeringsfonds Parcom samen optrekt met de familie Van Eerd. "Wij zijn onder de indruk van de ondernemersmentaliteit en de passie voor retail van de familie Van Eerd, waar HEMA van zal kunnen leren."

Omzet HEMA trekt weer aan

HEMA maakte vandaag ook de cijfers over het tweede kwartaal bekend, die lieten herstel zien ten opzichte van de eerste 3 maanden van het jaar. De omzet kwam uit op 284,4 miljoen euro, dat is 4% minder dan de vergelijkbare periode een jaar eerder.





Laatste nieuws