ING: 'Gedeeltelijke lockdown' raakt horeca hard, maar minder hard dan in maart
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - De horeca ziet het pinverkeer flink afnemen als gevolg van de 'gedeeltelijke lockdown', maar de klap lijkt minder hard dan bij de eerste horecasluiting in maart. Dat blijkt uit pinomzetcijfers van ING.
Op de eerste dag van de nieuwe maatregelen, op 15 oktober, lag de pinomzet 65% lager dan normaal het geval is, aldus ING. Op 16 maart, de eerste dag van de eerste lockdown, lag de pinomzet maar liefst 85% lager dan gebruikelijk is.
Een mogelijke verklaring is volgens ING-econoom Marten van Garderen dat ondernemers dit keer beter weten wat ze kunnen verwachten: "Mogelijk zijn ondernemers nu beter voorbereid op de veranderde situatie. Bijvoorbeeld zodat er nu op meer plekken eten kan worden afgehaald of wordt bezorgd." Ook een recente toename in het aantal online bezorg- en afhaaltransacties duidt daarop.
Laatste nieuws
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
-
24 apr TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeigeld op voor de groentelunch op school
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan