Voedselbanken ontvangen minder voedseldonaties

20-10 13:07 | bron: FoodPro Network

HILVERSUM - Voedselbanken Nederland ziet al een aantal weken het aanbod van voedsel teruglopen. Hierdoor komen voedselbanken soms met tekorten te zitten en krijgen klanten minder uitgebreide pakketten mee, terwijl het aantal mensen dat gebruikmaakt van de voedselbank juist toeneemt. De tekorten zijn per locatie verschillend, maar vaak gaat het wel om beperkt houdbare producten als kaas, vleeswaren en groenten, aldus de NOS.

Supermarkten gaan bewuster om met verspilling

"We zien de laatste tijd veel minder eten bij ons binnenkomen" zegt Pien de Ruig van Voedselbank Nederland tegen de NOS. "We zien dat supermarkten veel bewuster bezig zijn met het voorkomen van voedselverspilling, wat natuurlijk een goede zaak is, maar daardoor komt het eten niet meer naar ons toe".

Ook lokale leveranciers en restaurants die doorgaans voedsel schenken, vallen steeds vaker weg. "Iedereen is toch bezig zijn hoofd boven water te houden in deze tijden van crisis. Op dit moment zitten er enkele voedselbanken echt met lege schappen, dat is een signaal dat we serieus moeten nemen", zegt De Ruig.

Hoe groot het probleem is kan Voedselbank Nederland niet zeggen. Twee keer per jaar houdt de organisatie een enquête onder de 172 uitgiftepunten door het land. Het eerstvolgende meetmoment staat gepland in januari 2021. "Maar we krijgen al weken alarmerende berichten vanuit het hele land", aldus De Ruig.

Het aantal cliënten van de voedselbanken neemt toe. Op peildatum 30 juni waren er 38.000 huishoudens die er wekelijks gebruik van maken. Dat was 8,5%meer dan een jaar eerder. Voor de komende periode verwacht Voedselbanken Nederland een mogelijke groei van 50% vanwege de coronacrisis.

 

Bron: NOS





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
24 nov Eetgemak neemt FoodforCare over
24 nov Nieuwe techniek kan in vitro-testen van voedingsmiddelen vervangen
24 nov 10 prioriteiten bij de aanpak van voedselverspilling
24 nov Food and Drink 2020: 'Sterke en vertrouwde voedingsmerken lijden niet onder corona'
24 nov Handboek Etikettering van levensmiddelen
24 nov NestlĂ©, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
24 nov SelektMeat Products: 24/7 inzicht in temperatuurgedrag met TempWeb
24 nov Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
23 nov HelloFresh neemt Amerikaanse branchegenoot Factor75 over
23 nov Danone ontslaat tot 2.000 werknemers
23 nov Model voorspelt groei van Listeria monocytogenes in kaas
23 nov NestlĂ© gaat voor volledig zichtbare bevoorradingsketen
23 nov 6 tips voor succesvolle (food) export
23 nov Webinar: How is Front-of-Pack Nutritional Labeling for Foods Used Around the World?
20 nov Albert Heijn breidt bezorggebied in Vlaanderen flink uit
20 nov 'Drastische aanpassing derde steunpakket ondernemers nodig'
20 nov 'Vanaf 2024 verbod op verkoop van tabak in supermarkten'
20 nov Efteling opent tijdelijke supermarkt
20 nov Iedere dag 'Happy hour' in Finse supermarkt
20 nov Avebe ziet kansen voor aardappeleiwit in vleesververvangers
19 nov GPS in Nunspeet vraagt faillissement aan
19 nov Vleesgroothandel De Klasse fuseert met Vlees van Wolvega
19 nov Ahold Delhaize koopt online supermarkt FreshDirect
19 nov NVWA publiceert Handboek nieuwe voedingsmiddelen
19 nov ING: Economie groeit weer in 2021
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?