Investeerder Sun koopt champignongigant CNC Holding

MILSBEEK - Investeerder Sun koopt CNC Holding, één van Europa's grootste leveranciers van compost en dekaarde voor de teelt van champignons. De huidige eigenaar, een coöperatie waar bijna alle champignonkwekers in Nederland bij zijn aangesloten, ging vorig jaar op zoek naar een koper.

Het overnamebedrag is niet bekend. Voorzitter Maurice Koppen van de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging (CNC) zei vorig jaar in het FD te rekenen op een opbrengst van minimaal 100 miljoen euro. Dat zou betekenen dat de 100 leden van de coöperatie, na aftrek van de bankschuld, circa 60 miljoen euro te verdelen hebben.

'We betalen significant meer dan dat', aldus Paul Daccus, managing director van Sun European Partners tegen het FD. Daccus ziet aanzienlijke groeimogelijkheden voor CNC, dat bij kwekers bekendstaat om de kwaliteit van hun producten. Vanuit de bestaande kasstroom kan volgens hem meer geïnvesteerd worden in bestaande fabrieken. Hij verwacht dan ook niet dat er gesneden hoeft te worden in het aantal banen.

CNC noteerde vorig jaar een omzet van circa 90 miljoen euro.

 

Bron: FD





Laatste nieuws