Horecagroothandels willen weer open voor particulier

14-10 13:03 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - Horecagroothandels Hanos, Makro en Sligro hopen hun deuren weer tijdelijk te mogen openen voor particulieren. Omdat de horeca vanaf woensdag weer verplicht moeten sluiten houden de groothandels rekening met opnieuw omzetverlies. 

In het voorjaar vroeg de overheid aan de groothandels om ook particulieren toegang te geven. Dat was om de drukte in supermarkten te spreiden. ‘De situatie is hetzelfde, dus het is waarschijnlijk dat groothandels nu weer gevraagd worden om particulieren toe te laten’, aldus een woordvoerder van Sligro tegen het ANP. ‘Als particulieren weer bij groothandels hun boodschappen kunnen doen, vergroten we de totale supermarktruimte in Nederland. Dat is belangrijk voor het terugdringen van het virus.’

Sligro is al voorbereid op een nieuwe opening voor particulieren. ‘We kunnen elk moment de deuren openen voor de particulier, als de overheid daarom vraagt. De brancheorganisatie CBL overlegt dit met de overheid. Wij kunnen dus alleen maar afwachten’, aldus de woordvoerder van Sligro. Ook Makro en Hanos wachten af of zij weer toestemming krijgen om particulieren toe te laten tot hun groothandel.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
23 okt Edeka wil belang in Picnic verdubbelen
23 okt Pinstoring in alle winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall
23 okt ING: ‘Pinomzet foodretail stijgt 3 procentpunt'
23 okt Visie op gezond en circulair voedselsysteem in 2050
23 okt Download nu het onderzoek naar voedselveiligheid
23 okt Dagversproductie, de Formule 1 in de foodindustrie
22 okt ING voorziet forse groei Europese markt voor vlees- en zuivelvervangers
22 okt Vleesconsumptie in Nederland stijgt
22 okt Hogere verkoopcijfers maar lagere omzet voor Unilever
22 okt Horecasluiting en thuiswerken drukken resultaat Sligro
22 okt Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren
22 okt Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
22 okt Handhygiënemonitoring met de meetinstrumenten van Hygiena
21 okt HEMA komt in handen van investeringsfonds en Jumbo familie van Eerd
21 okt Nestlé ziet omzet aantal producten met dubbele cijfers groeien
21 okt Tarieven vleeskeuringen niet inzichtelijk en gedeeltelijk te hoog
21 okt ING: 'Gedeeltelijke lockdown' raakt horeca hard, maar minder hard dan in maart
21 okt Vanaf nu ook efficiënt inspecteren? Zo doe je dat
21 okt Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
21 okt Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
20 okt Voedselbanken ontvangen minder voedseldonaties
20 okt Wetenschappers: pas richtlijnen rond mogelijk ongezonde babyflesjes aan
20 okt Carrefour lanceert gepersonaliseerde voedselscore
20 okt Mondelēz opent onderzoekscentrum voor cacao
20 okt Remote auditeren bij GFSI-erkende schema’s: wat zijn de opties?
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?