Rode Kruis opent giro 7244 voor voedselhulp tijdens coronacrisis

UTRECHT - Het Rode Kruis opent giro 7244 voor voedselhulp tijdens de coronacrisis. Het Rode Kruis wil met het geld minimaal drieduizend mensen in Nederland voorzien van ten minste één maaltijd per dag.

Het gaat om mensen die door de coronacrisis inkomen zijn kwijtgeraakt en geen geld meer hebben voor voedsel. "Veel ongedocumenteerden of arbeidsmigranten die zwart werk doen, bijvoorbeeld als schoonmaker of in de horeca, zijn tijdens de coronacrisis hun werk kwijtgeraakt", aldus een woordvoerder van het Rode Kruis.

Ook geeft de hulporganisatie ondersteuning aan dak- en thuislozen en aan gezinnen die door verlies van inkomen tijdens de crisis niet meer kunnen rondkomen.

"Wij helpen al sinds mei met voedselpakketten en boodschappenkaarten", aldus de woordvoerder. "Nu de crisis langer aanhoudt en steeds meer mensen te weinig geld hebben voor een maaltijd, moeten we onze hulp opschalen."

Het Rode Kruis heeft sinds mei circa 25.000 voedselpakketten en 25.000 boodschappenkaarten uitgedeeld. Met zo'n kaart kunnen mensen zelf naar de supermarkt om producten uit te kiezen. "We willen tot het einde van het jaar mensen kunnen blijven ondersteunen, voornamelijk door middel van boodschappenkaarten."





Laatste nieuws