IRI neemt Retail Solutions over

ZALTBOMMEL - IRI heeft het bedrijf Retail Solutions overgenomen. Retail Solutions is marktleider in supply chain-oplossingen voor FMCG fabrikanten en retailers. Door toevoeging van de oplossingen van Retail Solutions aan het bestaande IRI-aanbod ontstaat de meest uitgebreide supply chain-oplossing in de industrie en de grootste databank van scanningsgegevens binnen FMCG, aldus IRI in een persbericht.

De producten en oplossingen van Retail Solutions worden door meer dan driekwart van de 50 grootste FMCG-fabrikanten ter wereld gebruikt voor een maximale beschikbaarheid, maximale operationele productiviteit en maximale groei van de omnichannel-verkopen. 

“De overname van RSi past binnen het langlopende beleid van IRI van voortdurende investeringen in technologie, oplossingen en data” aldus Andrew Appel, CEO van IRI. "IRI blijft gericht op het leveren van innovatieve oplossingen aan de FMCG-branche die onze klanten helpen bij hun uitdagingen. Door deze investering in RSi, waardoor onze mogelijkheden voor optimalisatie van de supply chain worden vergroot, geven we een direct antwoord op de behoeften van onze klanten die nu meer dan ooit relevant zijn vanwege de coronacrisis.”

Baljit Dail, president van IRI Global, voegde daaraan toe: “Optimalisering van de supply chain door middel van een betere end-to-end zichtbaarheid, efficiency en uitvoering is nu belangrijker dan ooit voor retailers en fabrikanten in de FMCG-industrie. De toevoeging van de state-of-the-art oplossingen van RSi aan onze IRI-portfolio, zorgt voor verdere versterking van onze mogelijkheden en stelt retailers en fabrikanten in staat een betere ROI te bereiken en kansen te benutten in een dynamische omgeving.”


Retail Solutions heeft momenteel nog geen activiteiten in Nederland, maar IRI en Retail Solutions onderzoeken de gezamenlijke mogelijkheden hiervoor in de toekomst.

De financiële details omtrent de overname zijn niet bekendgemaakt.

 





Laatste nieuws