Kipster ontwikkelt veganistisch alternatief voor eieren
05 okt 2020 09:43
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
VENLO - Het bedrijf Kipster heeft met het product Veggs een veganistisch alternatief voor eieren ontwikkeld. Veggs is een vloeibaar product dat bestaat uit een reeks ingrediënten, waaronder gist en sojaeiwit. Kipster werkte bij de ontwikkeling van het product samen met voedseltechnologen van TOP BV, studenten van Wageningen Universiteit, topkoks, de Flevo Campus en tal van andere partijen.
Het plantaardig alternatief voor ei is op laboratoriumschaal ontwikkeld. Kiptser wil volgende stappen zetten door het verfijnen en opschalen van de productie met het bouwen van een productiefaciliteit.
De producent streeft ernaar dat Veggs over een jaar in de schappen van de supermarkt ligt.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan