Albert Heijn geeft werknemers alvast hogere winstuitkering en extra bonus

ZAANDAM - Albert Heijn geeft zijn circa 100.000 medewerkers in december een voorschot op de winstuitkering van 70% van het salaris, in plaats van de gebruikelijke 45%. Daarnaast krijgen de werknemers nog een extraatje van 15% van het loon, zo heeft Albert Heijn vandaag aan het personeel laten weten.

Normaliter krijgen werknemers van Albert Heijn tegen het eind van het jaar, bij wijze van voorschot, een winstuitkering van 45% van het periodeloon. In het voorjaar van het volgende jaar wordt dit dan aangevuld, of in theorie gekort, op basis van de daadwerkelijk geboekte resultaten.

De supermarktbranche is een van de sectoren die tijdens de coronacrisis uitzonderlijk goede zaken doen. De verwachting is dan ook dat de winst bij Albert Heijn behoorlijk hoger uitvalt dan aan het begin van het jaar kon worden voorzien.

Albert Heijn maakt aan het eind van het jaar naast de winstuitkering nog eens 15% van het maandsalaris aan de werknemers over. 

CEO Marit van Egmond spreekt in het bericht aan de medewerkers van een "uitzonderlijk jaar". "De bijzondere omstandigheden vragen niet alleen veel van ons, ze zorgen er ook voor dat het een uitzonderlijk jaar wordt voor Albert Heijn. We staan er goed voor."





Laatste nieuws