Kamer wil langer belastinguitstel voor ondernemers

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil dat ondernemers die nog altijd kampen met de gevolgen van de coronacrisis, langer belastinguitstel krijgen. Zoals het er nu uitziet moeten zij vanaf januari alsnog gaan betalen. Voor veel bedrijven "wordt dat echt de nekslag", zo voorspelt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen.

Het kabinet verleende eerder dit jaar uitstel van belastingverplichtingen aan honderdduizenden ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zaten. "Iedere ondernemer snapt dat ze dit natuurlijk een keer moeten terugbetalen", aldus Aartsen. "Maar wat het kabinet voorstelt: per 1 januari al gaan betalen, en binnen 24 maanden, dat is simpelweg voor veel ondernemers niet te doen."

VVD en D66 willen dat bedrijven later pas hoeven te gaan betalen en ook langer dan 2 jaar de tijd krijgen. Beide partijen denken aan een termijn van 3 jaar, die in juli ingaat in plaats van januari. "Dat lijkt me heel reëel. Het staat ondernemers natuurlijk vrij om eerder terug te betalen als ze dat graag willen en kunnen."

De andere regeringspartijen CDA en ChristenUnie vragen ook om uitstel, net als de grootste oppositiepartij PVV. Er is een ruime meerderheid voor uitstel.





Laatste nieuws