Werknemers werken meer uren sinds coronacrisis

18-09 08:25 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - Werknemers zijn tijdens de coronacrisis meer uren gaan werken, dat geldt zowel voor mensen die thuiswerken als werknemers die op locatie aan de slag zijn. Werknemers worden daar niet vaker overspannen van, zo concludeert TNO op basis van een vrijdag gepubliceerd onderzoek onder ruim 10.000 mensen.

Het aantal burnout-klachten blijft met 17% volgens TNO "onverminderd hoog". De balans tussen werk en privé is niet veranderd. "De resultaten lijken te duiden op een goede veerkracht bij werknemers", zo concludeert TNO.

Ruim een derde van de mensen die thuiswerken en een kwart van de werknemers die buiten de deur werken, draaien meer uren dan zij deden voor de coronacrisis. Het totale percentage werknemers dat overwerkt is echter gedaald: van 75% naar 61%.

De mensen die wel overwerken doen dat fanatiek. "Voor corona werkten deze werknemers gemiddeld vier uur per week over, medio 2020 was dit gestegen naar elf uur per week".

Maar dat heeft geen weerslag op de gezondheid. Meer dan 8 op de 10 werknemers noemt de eigen gezondheid goed tot zeer goed. "Dat is zelfs iets meer dan voor de coronacrisis", aldus TNO.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 okt Danone gaat herstructureren en enkele activiteiten afstoten
19 okt Auchan verkoopt Chinese tak aan Alibaba
19 okt Investeerder Sun koopt champignongigant CNC Holding
19 okt Consument wil snelle levering online eten en drinken
19 okt Land van oorsprong en plaats van herkomst: wat betekenen de nieuwe regels?
19 okt Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
16 okt Bezorgdienst Albert Heijn kan grote drukte niet aan
16 okt Bonduelle doet op World Food Day zeven beloftes voor een duurzame toekomst
16 okt Bierbrouwers gaan bij tweede horecasluiting voor maatwerk
16 okt Picnic heeft software aangepast op alcoholklok
16 okt Datakwaliteit door inspanning levensmiddelensector 96% betrouwbaar
16 okt De juiste vloer: doorslaggevend voor de voedselveiligheid
16 okt Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
15 okt Recall: Salmonella in gehakt Dirk
15 okt Bettinehoeve wil fors investeren in productie van geitenmelkpoeders
15 okt MKB-Nederland wil ‘stopregeling’ om faillissementen te voorkomen
15 okt Multiscope: '9 miljoen Nederlanders letten op keurmerk'
15 okt Supermarkten willen overgangstermijn voor online verkoopverbod alcohol
15 okt Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
15 okt Op zoek naar een sterke industriële vloer? (video)
15 okt Voorkomen van product recalls in de voedingsmiddelenindustrie
14 okt Horecagroothandels willen weer open voor particulier
14 okt 'Deen-supermarkten gaan om 20.00 uur dicht om alcoholdiscussie voor te zijn'
14 okt Thuisbezorgd ziet aantal bestellingen fors stijgen
14 okt McCain breidt fabriek in Lelystad uit
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?