Werknemers werken meer uren sinds coronacrisis
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Werknemers zijn tijdens de coronacrisis meer uren gaan werken, dat geldt zowel voor mensen die thuiswerken als werknemers die op locatie aan de slag zijn. Werknemers worden daar niet vaker overspannen van, zo concludeert TNO op basis van een vrijdag gepubliceerd onderzoek onder ruim 10.000 mensen.
Het aantal burnout-klachten blijft met 17% volgens TNO "onverminderd hoog". De balans tussen werk en privé is niet veranderd. "De resultaten lijken te duiden op een goede veerkracht bij werknemers", zo concludeert TNO.
Ruim een derde van de mensen die thuiswerken en een kwart van de werknemers die buiten de deur werken, draaien meer uren dan zij deden voor de coronacrisis. Het totale percentage werknemers dat overwerkt is echter gedaald: van 75% naar 61%.
De mensen die wel overwerken doen dat fanatiek. "Voor corona werkten deze werknemers gemiddeld vier uur per week over, medio 2020 was dit gestegen naar elf uur per week".
Maar dat heeft geen weerslag op de gezondheid. Meer dan 8 op de 10 werknemers noemt de eigen gezondheid goed tot zeer goed. "Dat is zelfs iets meer dan voor de coronacrisis", aldus TNO.
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Mosa Meat start pilot-fabriek op Brightlands campus
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan