Nestlé zet flinke stappen om plastic afval terug te dringen

VEVEY - Nestlé neemt flinke maatregelen om tegen 2025 alle verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken en het gebruik van nieuwe plastics in dezelfde periode met een derde te verminderen.

De Zwitserse voedingsgigant start een aantal nieuwe initiatieven, waaronder een investering van 30 miljoen dollar om meer gerecycled plastic te gebruiken voor het verpakken van voedingsmiddelen in de Verenigde Staten en een recyclebare papieren verpakking voor Maggi-bouillonblokjes in Frankrijk, aldus Nestlé op zijn website.

Nestlé gaat innovatieve oplossingen zoeken en ondersteunen via de Nestlé Creating Shared Value (CSV) -prijs die op 30 september wordt gelanceerd. Nestlé gaat in samenwerking met de non-profitorganisatie Ashoka 250.000 Zwitserse frank toekennen aan subsidies voor innovaties op het gebied van systeemverandering zoals alternatieve bezorgsystemen en oplossingen om problemen met plastic afval aan te pakken.

De ontwikkeling en het testen van nieuwe, milieuvriendelijkere verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen wordt aangestuurd door het Nestlé Institute of Packaging Sciences. Dit instituut heeft circa 50 wetenschappers die onderzoek uitvoeren om de veiligheid en toepasbaarheid van nieuwe materialen te waarborgen. Het instituut werkt nauw samen met meer dan 180 verpakkingsexperts wereldwijd. Ook werken ze samen met onderzoeksinstellingen, leveranciers en startups. Van de verpakkingen van Nestlé is 87% al recyclebaar of herbruikbaar.

 

Bron: Nestlé





Laatste nieuws