UNICEF: Meerderheid van kinderproducten in supermarkt is onverantwoord

AMSTERDAM - Circa drie kwart van de kinderproducten in Nederlandse supermarkten past niet in een gezond voedingspatroon voor kinderen. Ook wordt bij een kwart van deze producten kindermarketing gebruikt, zo concludeert UNICEF op basis van grootschalig onderzoek dat dinsdag is gepresenteerd.

UNICEF analyseerde tweeduizend kinderproducten in verschillende supermarkten en keek of deze pasten binnen de richtlijnen voor gezonde voeding van het Voedingscentrum.

UNICEF benadrukt dat goede voeding een kinderrecht is. "Voor veel kinderen is goed gevoed zijn geen dagelijkse realiteit", aldus Suzanne Laszlo van UNICEF. " Ze eten te weinig van wat goed voor ze is en te veel van wat ze niet nodig hebben. Dit maakt ze vatbaar voor bijvoorbeeld diabetes en overgewicht."

Het RIVM bevestigt de zorgen van UNICEF. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de kinderen in Nederland niet voldoende groente per dag eet. Vier op de vijf kinderen eten niet voldoende fruit en één op de vijf kinderen drinkt vrijwel dagelijks suikerhoudende frisdranken.

 

Bron: UNICEF





Laatste nieuws