NVWA gaat inspectieresultaten van horecabedrijven openbaar maken

UTRECHT - Vanaf 1 september start de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met de openbaarmaking van de inspectieresultaten op basis van de Gezondheidswet. De resultaten van alle Nederlandse horecalocaties worden daarmee zichtbaar gemaakt. Dit gebeurt op een speciale website van de NVWA. Onder de horecabedrijven vallen tevens fastfoodrestaurants, cafetaria’s en ijssalons.

De bedrijven die na 1 september 2020 worden geïnspecteerd, krijgen een oordeel. Dit is gebaseerd op minimaal 1 geïnspecteerd onderwerp. De drie onderwerpen zijn ‘Juiste omgang met voedsel’, ‘Hygiëne’ en ‘Ongediertewering’.

Horecabedrijven die nog niet geïnspecteerd zijn, krijgen geen oordeel. Uitzondering vormen de ‘groene POC-locaties’. Dit zijn bedrijven die van door de NVWA geaccepteerde privaat controlebureau een positieve beoordeling hebben ontvangen.

De horecalocaties waar de NVWA na 2 jaar nog niet is geweest, worden pas per 1 september 2022 gepubliceerd met het oordeel ‘geen recente gegevens’. 





Laatste nieuws