NVWA gaat inspectieresultaten van horecabedrijven openbaar maken
bron: FoodPro Network
UTRECHT - Vanaf 1 september start de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met de openbaarmaking van de inspectieresultaten op basis van de Gezondheidswet. De resultaten van alle Nederlandse horecalocaties worden daarmee zichtbaar gemaakt. Dit gebeurt op een speciale website van de NVWA. Onder de horecabedrijven vallen tevens fastfoodrestaurants, cafetaria’s en ijssalons.
De bedrijven die na 1 september 2020 worden geïnspecteerd, krijgen een oordeel. Dit is gebaseerd op minimaal 1 geïnspecteerd onderwerp. De drie onderwerpen zijn ‘Juiste omgang met voedsel’, ‘Hygiëne’ en ‘Ongediertewering’.
Horecabedrijven die nog niet geïnspecteerd zijn, krijgen geen oordeel. Uitzondering vormen de ‘groene POC-locaties’. Dit zijn bedrijven die van door de NVWA geaccepteerde privaat controlebureau een positieve beoordeling hebben ontvangen.
De horecalocaties waar de NVWA na 2 jaar nog niet is geweest, worden pas per 1 september 2022 gepubliceerd met het oordeel ‘geen recente gegevens’.
Laatste nieuws
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
-
24 apr TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeigeld op voor de groentelunch op school
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan