Duits onderzoek: coronavirus kon zich over afstand van 8 meter bij vleesverwerker verspreiden door slechte ventilatie

27-07 09:31 | bron: FoodPro Network

RHEDA-WIEDENBRUCK - Een medewerker van het Duitse vleesconcern Tönnies in Rheda-Wiedenbrück heeft het coronavirus over een afstand van zeker 8 meter overgedragen. Dat was mogelijk door de bijzondere omstandigheden in het slachthuis, zo concluderen onderzoekers van het Helmholtz Centrum voor Infectieonderzoek, de Universitaire Kliniek Hamburg-Eppendorf en het Leibniz Instituut voor Experimentele Virologie.

De onderzoekers stellen vast dat de omstandigheden in de slachterij van Tönnies een cruciale rol speelden bij de uitbraak. De woonsituatie van de fabrieksarbeiders heeft volgens de onderzoekers geen rol van betekenis gespeeld. De uitbraak kwam in juni aan het licht maar het virus werd al in mei verspreid door een medewerker.

Het virus werd overgedragen in ruimtes waar de lucht werd gecirculeerd en gekoeld tot 10 graden Celsius. Bovendien was er weinig toevoer van verse lucht en werd er zwaar lichamelijk werk gedaan. Onder deze omstandigheden is een afstand van 1,5 tot 3 meter niet voldoende, aldus de wetenschappers.

 

Bron: Helmholtz Centrum voor Infectieonderzoek





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
06 aug Muller: ‘stevige’ winstdeling personeel AH
06 aug Verschuivingen in Nederlandse zuivelconsumptie
06 aug Meer omzet en hoger verlies voor Beyond Meat
06 aug Eten in Hong Kong
06 aug SGS Digicomply (video)
05 aug Ahold Delhaize ziet winst verdubbelen
05 aug Starbucks, Pizza Hut en Burger King sluiten zich aan bij Thuisbezorgd.nl
05 aug Nootjes op pootjes
05 aug Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
04 aug Thuiswerkers helpen moederbedrijf Douwe Egberts
04 aug Onaangekondigde controles op gezondheidschecks bij Van Rooi Meat
04 aug DSM houdt de schade door coronacrisis beperkt
04 aug Food provenance: Waar komt ons voedsel vandaan?
04 aug Vleesvervangers Monitor 2020
04 aug Hoe maken we duurzame én voedzame voedingsmiddelen?
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?