Duits onderzoek: coronavirus kon zich over afstand van 8 meter bij vleesverwerker verspreiden door slechte ventilatie
bron: FoodPro Network
RHEDA-WIEDENBRUCK - Een medewerker van het Duitse vleesconcern Tönnies in Rheda-Wiedenbrück heeft het coronavirus over een afstand van zeker 8 meter overgedragen. Dat was mogelijk door de bijzondere omstandigheden in het slachthuis, zo concluderen onderzoekers van het Helmholtz Centrum voor Infectieonderzoek, de Universitaire Kliniek Hamburg-Eppendorf en het Leibniz Instituut voor Experimentele Virologie.
De onderzoekers stellen vast dat de omstandigheden in de slachterij van Tönnies een cruciale rol speelden bij de uitbraak. De woonsituatie van de fabrieksarbeiders heeft volgens de onderzoekers geen rol van betekenis gespeeld. De uitbraak kwam in juni aan het licht maar het virus werd al in mei verspreid door een medewerker.
Het virus werd overgedragen in ruimtes waar de lucht werd gecirculeerd en gekoeld tot 10 graden Celsius. Bovendien was er weinig toevoer van verse lucht en werd er zwaar lichamelijk werk gedaan. Onder deze omstandigheden is een afstand van 1,5 tot 3 meter niet voldoende, aldus de wetenschappers.
Bron: Helmholtz Centrum voor Infectieonderzoek
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan