ING: 'Horeca stevent af op omzetdaling van 30 tot 40% in 2020'
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - De omzet in de horeca zal in 2020 vanwege de coronacrisis naar verwachting met 30 tot 40% dalen. Het dieptepunt voor de horeca lag in april, in die maand zagen hotels het aantal gasten met 95% dalen en werd er bij restaurants en cafés 70% minder gepind, aldus het ING Economisch Bureau.
De combinatie van beperkende maatregelen, veranderde consumentenvoorkeuren en een krimpende economie zorgt echter dat de horecaomzet in de rest van 2020 en 2021 nog niet volledig zal kunnen herstellen, aldus ING.
De versoepeling van de coronamaatregelen heeft in juni en juli voor een heropening van het merendeel van de horecagelegenheden gezorgd. Veel bedrijven herstarten vanwege de anderhalve meter richtlijn echter nog wel met de handrem erop. In juni lag het totale aantal transacties nog 33% onder het niveau van 2019.
De omzet in de horeca blijft ook in de tweede helft van 2020 last houden van de coronamaatregelen.
Bron: ING Economisch Bureau
Laatste nieuws
-
29 mrt Aardappelen groeien sneller en beter met LED
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
29 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
29 mrt Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan