Europees project FoodSHIFT gericht op duurzaam lokaal voedselsysteem in 9 steden
bron: FoodPro Network
KOPENHAGEN - Binnen het Europese project FoodSHIFT 2030 werken 31 onderzoeksinstellingen, steden en bedrijven samen om lokale voedselsystemen te verduurzamen. De transitie moet leiden tot circulaire systemen met een lage koolstofvoetafdruk, onder andere door een verschuiving naar een duurzamer dieet en een betere afstemming tussen de stad en het platteland.
In 9 Europese steden worden lokale accelerator-labs opgericht waar gewerkt wordt met lokale boeren en tuinders, koks, scholen en burgergroepen. De betrokken partijen zijn met elkaar verbonden via een open-source technologie.
Elk lokaal lab richt zich op specifieke innovaties in het voedselsysteem en zal acties ondernemen om bestaande innovaties met betrekking tot voedselsystemen te laten groeien, ze te combineren en ze verder op te schalen.
Bekijk meer informatie op de website van het project FoodSHIFT 2030.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan