Albert Heijn vindt distributiecentra niet de plek voor boeren om te protesteren

ZAANDAM - Actievoerende boeren versperden afgelopen zondag enige tijd de toegangsweg naar het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. Albert Heijn stelt begrip te hebben voor de zorgen bij Nederlandse boeren, maar de supermarktketen vindt acties bij distributiecentra van supermarkten niet de juiste manier om daar de aandacht op te vestigen.

Een woordvoerder van Albert Heijn stelt dat de invloed die het supermarktbedrijf heeft op het inkomen van boeren in Nederland gering is. Er wordt maar met een relatief kleine groep boeren in Nederland samengewerkt. Een groot deel van de Nederlandse landbouwproductie is bedoeld voor de export.

Ook bij distributiecentra van Aldi, Coop, Jumbo en Lidl werd het afgelopen weekend actie gevoerd door boeren. De protesten van boeren zijn ingegeven door de plannen van minister Schouten voor het verminderen van de uitstoot van stikstof via begrenzing van het eiwitgehalte in het krachtvoer van melkvee. Daarnaast willen de boeren dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.





Laatste nieuws