FrieslandCampina wil vestiging in Rijkevoort sluiten

RIJKEVOORT - FrieslandCampina heeft gisteren zijn medewerkers geïnformeerd over het voornemen de vestiging in Rijkevoort per 1 oktober 2020 te sluiten. Als gevolg daarvan komen alle 86 arbeidsplaatsen te vervallen. De productielocatie in Rijkevoort maakt onder andere foliekaas.

Het besluit de vestiging in Rijkevoort definitief te sluiten, is genomen op grond van de huidige productiecapaciteit van FrieslandCampina Dairy Essentials in relatie tot nieuwe inzichten in de toekomstige melkvolumeontwikkelingen. Bovendien spelen kostenoverwegingen een belangrijke rol.

Als gevolg van de sluiting ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van de zuivelgigant. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd.

Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het sociaal plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten FrieslandCampina.

 

Bron: FrieslandCampina





Laatste nieuws