Meer consumenten willen gezond én duurzaam, welke kansen biedt dit voor food ondernemers?

07-07 06:05 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - De laatste decennia heeft Nederland een belangrijke bijdrage geleverd aan een wereldwijde voedselvoorziening met een grote variëteit aan betaalbare voedingsmiddelen. Echter, diverse onderzoeken laten zien dat ons complexe, mondiale voedingssysteem qua gezondheid en duurzaamheid niet in balans is.

Balans tussen gezondheid en duurzaamheid

Vanuit bedrijfseconomisch perspectief is het interessant om te weten welke acties vereist zijn om productcategorieën, ingrediënten en hun waardeketen goed aan te passen om een betere balans tussen gezondheid én duurzaamheid te creëren.

Dit zal aanpassingen vragen in je productaanbod, maar biedt ook zeker kansen.

Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

In het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding wordt ingegaan op diverse modellen en samenwerkingsvormen die ook in de publiek-private samenwerking BALANCE van Wageningen Economic Research, Food & Biobased Research en de foodsector toegepast gaan worden.

Met diverse reken- en vergelijkingsmodellen, waaronder het door Wageningen Economic Research ontwikkelde SUSFANS, wordt in het seminar uitgelegd:

  • hoe u kan bepalen hoe gezond en duurzaam ons voedselsysteem is (nu en 2030), en wat de belangrijkste pijnpunten (hotspots) zijn in ons voedselsysteem;
  • hoe u dit terugvertaalt naar uw eigen productportfolio, ketens en groeistrategie
  • welke sociale en technische innovaties mogelijk zijn en logische samenwerkingspartners om tot resultaat te komen in uw productcategorie?

Vier praktijksprekers, waaronder Jack Stroeken van Ekomenu, laten bovendien zien dat er geld te verdienen is met het inzetten op zowel duurzaamheid én gezondheid als first mover.

Meer informatie en inschrijven voor het seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
10 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 10 t/m 21 augustus
07 aug Uber moet het vooral hebben van de bezorging van eten
07 aug Omzetgroei van 4 procent voor Corbion in eerste helft van 2020
07 aug Circa 60% van de wereldwijde vleesproducten in 2040 zal plantaardig of gekweekt zijn
07 aug Mondelez maakt al zijn verpakkingen recyclebaar
07 aug Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
06 aug Resultaten onderzoek naar prijzen in voedselketen verschijnen in september
06 aug NVWA gaat inspectieresultaten van horecabedrijven openbaar maken
06 aug Muller: ‘stevige’ winstdeling personeel AH
06 aug Verschuivingen in Nederlandse zuivelconsumptie
06 aug Meer omzet en hoger verlies voor Beyond Meat
06 aug Eten in Hong Kong
06 aug SGS Digicomply (video)
05 aug Ahold Delhaize ziet winst verdubbelen
05 aug Starbucks, Pizza Hut en Burger King sluiten zich aan bij Thuisbezorgd.nl
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?