Bijna 60 procent horecazaken vraagt uitstel betaling van belastingen aan

DEN HAAG - Van alle bedrijven in Nederland met 10 tot 250 werknemers heeft bijna een derde uitstel van betaling van belastingen aangevraagd tijdens de coronacrisis. Horecabedrijven deden dat het vaakst, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ons land telt circa 66.000 van dit soort kleine en middelgrote bedrijven. Ongeveer 21.000 bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om later belasting te betalen.

Van de zogenaamde microbedrijven, bedrijven met twee tot tien medewerkers, vroeg en kreeg 12% uitstel van het betalen van belastingen en van de eenmanszaken 5%. De Belastingdienst verleende ondernemingen tussen 1 april en 12 juni uitstel van vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting, maar ook van de inkomstenbelasting en de bijdrage aan de Zorgverzekeringswet.

Horecazaken zijn met afstand de sector die het vaakst een beroep deden op de regeling. Bijna 60% betaalt dit jaar later belasting vanwege de coronacrisis. Financiële dienstverleners doen dat het minst vaak (1 op de 7).

Bedrijven die uitstel van belasting aanvroegen maakten in veel gevallen ook gebruik van andere steunmaatregelen. 





Laatste nieuws