Vreugdenhil Dairy Foods boekt vooruitgang in verduurzaming

GORINCHEM - Vreugdenhil Dairy Foods heeft het afgelopen jaar samen met alle partners in de keten, waardevolle stappen gezet op het gebied van duurzaamheid.

Zo doet meer dan 90% van de melkveehouders mee aan het duurzaamheidsprogramma van Vreugdenhil, hebben we goede resultaten behaald op het gebied van veiligheid en gezondheid en zijn de daken van onze productielocatie in Gorinchem het afgelopen jaar voorzien van zonnepanelen.

In 2019 was opnieuw 100% van de gebruikte stroom groen en 14,6% van de totale energiehoeveelheid die werd gebruikt was duurzaam. De CO2-emissie bij het melktransport werd met ruim 20% gereduceerd en het waterverbruik in 2019 was gemiddeld 0,3 m3 per ton product lager dan het jaar ervoor.

De daken van de productielocatie in Gorinchem zijn het afgelopen jaar voorzien van 1.284 zonnepanelen. Deze kunnen meer dan 300.000 kilowattuur elektriciteit per jaar leveren. Hiermee wordt de CO2-emissie met ruim 158 ton CO2 per jaar verminderd. Dit jaar worden ook de productielocaties in Barneveld en Scharsterbrug voorzien van zonnepanelen. 

Bekijk het hele duurzaamheidsrapport hier.





Laatste nieuws