Vanaf 1 juli weer meer mogelijkheden voor horeca

DEN HAAG - Premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid hebben gisterenavond een aantal versoepelingen aangekondigd bij de aanpak van het coronavirus. Vanaf woensdag 1 juli gaan er algemene regels gelden voor binnen en buiten. Deze regels bieden weer meer mogelijkheden voor eet- en drinkgelegenheden. De afstandsnorm van 1,5 meter blijft daarbij wel gehandhaafd.

Voor activiteiten binnen geldt naast de afstandsnorm van 1,5 meter dat er maximaal 100 personen (exclusief personeel) per ruimte met vaste zitplaatsen ontvangen mogen worden. De norm voor het maximumaantal personen hoeft niet aangehouden te worden, wanneer een gelegenheid vaste zitplaatsen kent en werkt met een reservering en een gezondheidscheck vooraf.

Voor activiteiten buiten geldt ook dat de 1,5 meter afstand bewaard moet worden. Hier geldt een maximaal aantal van 250 personen exclusief personeel. In de horeca wordt altijd gewerkt met een vaste zitplaats.

Er geldt geen maximumaantal personen wanneer er vaste zitplaatsen zijn en wanneer er wordt gewerkt met een reservering en een gezondheidscheck vooraf. 

 

Bron: Rijksoverheid





Laatste nieuws