Wetgeving inzake levensmiddelenadditieven

30-07 06:05 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Een belangrijk onderdeel binnen de voedselwetgeving is de wetgeving inzake levensmiddelenadditieven. Op 14 en 15 oktober aanstaande organiseert Wageningen Academy de cursus Voedselwetgeving. Milja Ligtermoet is één van de sprekers tijdens deze cursus en gaat dieper in op de wetgeving inzake levensmiddelenadditieven.

Wie is Milja Ligtermoet?

Milja Ligtermoet is eigenaresse van Eurowet, een advies- en informatiebureau op het gebied van levensmiddelenwetgeving. Al sinds 1992 volgen ze de ontwikkeling op het gebied van Europese en nationale levensmiddelenwetgeving op de voet. Hierdoor beschikken ze over een zeer complete en up-to-date database met geconsolideerde EU en nationale wetgeving die van belang is voor levensmiddelen en aanverwante producten.

"In 2019 heeft Milja Ligtermoet in samenwerking met de NVWA een handboek opgesteld dat professionals in de levensmiddelenbranche helpt bij het begrijpen en correct toepassen van de wetgeving inzake levensmiddelenadditieven."

Onderwerpen

In dit onderdeel van de cursus Voedselwetgeving gaat Milja Ligtermoet dieper in op de volgende onderwerpen:

  • Wat zijn additieven precies?
  • Welke wetgeving is van toepassing en wat staat er in?
  • Hoe weet ik of ik een additief mag toevoegen?
  • Welke voorwaarden of beperkingen gelden er?
  • Hoe vermeld ik additieven op het etiket?
  • Hoe handhaaft de NVWA?

Ook gaat Milja Ligtermoet verder in op op specifieke onderwerpen waarover de NVWA een duidelijk standpunt heeft. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleurende levensmiddelen ter vervanging van kleurstoffen.

Specifieke vragen

Specifieke vragen over additieven kunnen voorafgaand aan de cursus ingestuurd worden. Zo kan er dieper in worden gegaan op de wetgeving aan de hand van praktijk cases. Na het volgen van de cursus weet u precies waar u informatie over het gebruik en de etikettering van additieven kunt vinden, wat de belangrijkste voorschriften zijn, of er nog actuele ontwikkelingen zijn en hoe de NVWA de wetgeving interpreteert en handhaaft.

Meer weten over dit onderwerp?

Op 14 en 15 oktober aanstaande vindt de cursus Voedselwetgeving plaats. Milja Ligtermoet spreekt tijdens deze cursus over de wetgeving inzake levensmiddelenadditieven. Daarnaast spreken diverse experts over o.a. de algemene levensmiddelenverordening (General Food Law), aansprakelijkheid, levensmiddelenhygiëne, chemische contaminatie, verpakkingsmaterialen en voedselfraude.

Benieuwd naar het hele programma? Download de flyer.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
10 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 10 t/m 21 augustus
07 aug Uber moet het vooral hebben van de bezorging van eten
07 aug Omzetgroei van 4 procent voor Corbion in eerste helft van 2020
07 aug Circa 60% van de wereldwijde vleesproducten in 2040 zal plantaardig of gekweekt zijn
07 aug Mondelez maakt al zijn verpakkingen recyclebaar
07 aug Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
06 aug Resultaten onderzoek naar prijzen in voedselketen verschijnen in september
06 aug NVWA gaat inspectieresultaten van horecabedrijven openbaar maken
06 aug Muller: ‘stevige’ winstdeling personeel AH
06 aug Verschuivingen in Nederlandse zuivelconsumptie
06 aug Meer omzet en hoger verlies voor Beyond Meat
06 aug Eten in Hong Kong
06 aug SGS Digicomply (video)
05 aug Ahold Delhaize ziet winst verdubbelen
05 aug Starbucks, Pizza Hut en Burger King sluiten zich aan bij Thuisbezorgd.nl
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?