Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs

AMSTERDAM - Jacobs Douwe Egberts Peet's (afgekort JDE Peet's), het moederbedrijf van Douwe Egberts en Pickwick, gaat morgen (vrijdag) al naar de beurs in Amsterdam. Dat is eerder dan in eerste instantie werd aangekondigd. Volgens JDE Peet's hebben beleggers zoveel belangstelling voor de aandelen, dat ze alleen donderdag nog kunnen intekenen.

"De koers wordt aan het eind van de dag of vrijdag voorbeurs bekendgemaakt", aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen Nu.nl. Vorige week kondigde het bedrijf aan naar de beurs te gaan. Toen werd ervan uitgegaan dat de beursgang binnen enkele weken zou plaatsvinden.

Het van oorsprong Nederlandse Douwe Egberts (DE) kwam vanaf eind jaren 70 geleidelijk in handen van het Amerikaanse Sara Lee en was in het verleden al beursgenoteerd. In 2012 werd het bedrijfsonderdeel verzelfstandigd en onder de naam DE Master Blenders naar de beurs gebracht.

Hierna werden de activiteiten nog een keer samengevoegd met het Amerikaanse Mondelez, dat onder meer bekend is van het koffiemerk Jacobs. In december vorig jaar werd JDE samengevoegd met Peet's, een andere koffieproducent.
 
Met de beursgang wil JDE Peet's 2,25 miljard euro ophalen.

 

Foto: DE





Laatste nieuws