Vion gaat transport van personeel anders organiseren

28-05 10:09 | bron: FoodPro Network

APELDOORN - Vion Food Group heeft aan de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laten weten gehoor te geven aan zijn oproep voor de naleving van de 1,5 meter afstandsmaatregelen van het RIVM, ook ten aanzien van personenvervoer. Deze maatregelen zijn gisterenavond nog aan alle medewerkers doorgegeven. Uitzendbureaus en chauffeurs ontvangen een instructie voor transportgebruik in lijn met de oproep van de Veiligheidsregio’s.

Na het gesprek met Minister Schouten van Landbouw van dinsdag einde dag, is het speciale Vion team voor de leefomgeving en transport van medewerkers aan de slag gegaan met het concreet invulling geven aan de aangescherpte maatregelen die door Vion en de sector waren voorgelegd. Binnen 24 uur is dit team er in geslaagd om meer dan 50 touringcars vanaf donderdag dagelijks van en naar het werk te vervoeren. Aanvullende instructies op de geldende hygiëne- en 1,5 meter afstandsmaatregelen van het RIVM voor de 5600 medewerkers van Vion zijn:

  • Ondanks de verantwoordelijkheid van de betreffende flex-bureaus, instrueert Vion deze bureaus scherp op de correcte uitvoering.
  • Inzet van meer dan 50 touringcars om iedereen goed op het werk te krijgen. Tot 1 juni geldig voor 13 personen per 50 persoons-touringcar. Vanaf 1 juni verhoogt dit aantal naar 30 per bus, conform de RIVM-regelgeving.
  • Verplicht gebruik van mondkapjes tijdens woon-werk verkeer in personenbus of touringcar.

Huishouden
Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group: “De oproep van de Veiligheidsregio is helder. Wij hebben in februari, in maart en in mei steeds maatregelen genomen. RIVM, GGD en Inspectie SZW hebben hier op toegezien. Zo ook op het gebied van transport. Maandag kondigden wij extra acties aan. Daar is non-stop aan gewerkt om die uit te kunnen voeren. Vandaag heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. De overtredingen betreffen voornamelijk de definitie van ‘huishouden’ binnen de geldende afspraken van transport. Wij meenden ook dat onze medewerkers die samenleefden in dezelfde woning tot een huishouden behoorden. Dat blijkt in strijd met de RIVM-restricties volgens de politie van Apeldoorn. We begrijpen de positie van de Veiligheidsregio’s. En wij gaan gehoor geven aan hun oproep. Dat is onze verantwoordelijkheid. Wij instrueren onze medewerkers, uitzendbureaus en chauffeurs. En wij verwachten dat iedere onduidelijkheid over transport hiermee is weggenomen. Het betreft hier duizenden medewerkers en tientallen transportbewegingen. 100% garantie op een foutloze start morgen bestaat niet. Maar wij tolereren geen marchanderen met de afspraken die wij maken.”

De medewerkers in Apeldoorn zijn inmiddels weer aan de slag.

Bron: Vion Food Group

Foto: Vion

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
13 jul CBL wil met boerenorganisaties een Voedselcollectief oprichten
13 jul Download nu het onderzoek naar voedselveiligheid
13 jul La Place sluit kwart van vestigingen: honderden banen in het geding
13 jul Albert Heijn werkt tekorten weg na boerenprotest
13 jul Aantal faillissementen in eerste half jaar 2020 gelijk gebleven
13 jul Plant & Productie Management, een vak apart
13 jul Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
13 jul LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
10 jul Biotechnologiebedrijf in Singapore produceert melk in een laboratorium
10 jul België verplicht mondkapje in supermarkt
10 jul Bijna een op de drie werkenden kreeg overheidssteun om corona
10 jul Vion rekent op flinke veekrimp voor 2030
10 jul Walmart laat robots de vloer schrobben (video)
10 jul Whitepaper: EnSURE Touch
09 jul ‘Ahold Delhaize gaat strijd aan met Jumbo voor Hema’
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?