Vion gaat transport van personeel anders organiseren

APELDOORN - Vion Food Group heeft aan de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laten weten gehoor te geven aan zijn oproep voor de naleving van de 1,5 meter afstandsmaatregelen van het RIVM, ook ten aanzien van personenvervoer. Deze maatregelen zijn gisterenavond nog aan alle medewerkers doorgegeven. Uitzendbureaus en chauffeurs ontvangen een instructie voor transportgebruik in lijn met de oproep van de Veiligheidsregio’s.

Na het gesprek met Minister Schouten van Landbouw van dinsdag einde dag, is het speciale Vion team voor de leefomgeving en transport van medewerkers aan de slag gegaan met het concreet invulling geven aan de aangescherpte maatregelen die door Vion en de sector waren voorgelegd. Binnen 24 uur is dit team er in geslaagd om meer dan 50 touringcars vanaf donderdag dagelijks van en naar het werk te vervoeren. Aanvullende instructies op de geldende hygiëne- en 1,5 meter afstandsmaatregelen van het RIVM voor de 5600 medewerkers van Vion zijn:

  • Ondanks de verantwoordelijkheid van de betreffende flex-bureaus, instrueert Vion deze bureaus scherp op de correcte uitvoering.
  • Inzet van meer dan 50 touringcars om iedereen goed op het werk te krijgen. Tot 1 juni geldig voor 13 personen per 50 persoons-touringcar. Vanaf 1 juni verhoogt dit aantal naar 30 per bus, conform de RIVM-regelgeving.
  • Verplicht gebruik van mondkapjes tijdens woon-werk verkeer in personenbus of touringcar.

Huishouden
Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group: “De oproep van de Veiligheidsregio is helder. Wij hebben in februari, in maart en in mei steeds maatregelen genomen. RIVM, GGD en Inspectie SZW hebben hier op toegezien. Zo ook op het gebied van transport. Maandag kondigden wij extra acties aan. Daar is non-stop aan gewerkt om die uit te kunnen voeren. Vandaag heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. De overtredingen betreffen voornamelijk de definitie van ‘huishouden’ binnen de geldende afspraken van transport. Wij meenden ook dat onze medewerkers die samenleefden in dezelfde woning tot een huishouden behoorden. Dat blijkt in strijd met de RIVM-restricties volgens de politie van Apeldoorn. We begrijpen de positie van de Veiligheidsregio’s. En wij gaan gehoor geven aan hun oproep. Dat is onze verantwoordelijkheid. Wij instrueren onze medewerkers, uitzendbureaus en chauffeurs. En wij verwachten dat iedere onduidelijkheid over transport hiermee is weggenomen. Het betreft hier duizenden medewerkers en tientallen transportbewegingen. 100% garantie op een foutloze start morgen bestaat niet. Maar wij tolereren geen marchanderen met de afspraken die wij maken.”

De medewerkers in Apeldoorn zijn inmiddels weer aan de slag.

Bron: Vion Food Group

Foto: Vion





Laatste nieuws